MOE vant Norges største universitetsbygg


18. september 2014

Ingeniørfirmaet er en del av vinnergruppen i konkurransen om Livsvitenskapsbygget som vil bli en del av Universitetet i Oslo.

Statsbygg har annonsert vinneren av konkurransen som omhandlet utvidelsen av Universitetet i Oslo. Livsvitenskapsbygget vil ha et areal på 66.000 m2 og vil omfatte forsknings- og undervisningsbygg for biovitenskap, kjemi og farmasi. Vinneren ble Team Vevsom består av MOE, Ratio Arkitekter, Erichsen & Horgen, IPRAS, Kristine Jensens Tegnestue med Høyer Finseth, Cubo og ALT Arkitekter som underrådgivere.

Ifølge Statsbygg er gruppen ”en klar vinner”. Løsningsforslaget får både ros for arkitekturen og for hvordan det har blitt tatt høyde for bygningenes fremtidige funksjoner, samt gruppens evne til å tenke tverrfaglig i prosjektet og organiseringen. Ifølge MOEs direktør i Norge, Sune Wendelboe, er man hos MOE svært fornøyd med Statsbyggs berømmelse:

”Tverrfaglighet er en del av MOEs DNA, og vi er som virksomhet vant til å levere koordinert rådgivning innen fler ingeniørfag, noe som er mindre vanlig i Norge. Det har derfor vært en klar ambisjon fra vår side, å kunne tilby denne kompetansen til våre andre norske samarbeidspartnere. Når vi nettopp har nådd frem på et såpass stort og komplekst prosjekt bl.a. grunnet vår tverrfaglighet er det god grunn til å være fornøyd. ”

MOE har lenge vært etablert i Norge, men med et anleggsbudskjett på 3,5 mrd. norske kroner er Livsvitenskapsbygget uten sammenlikning virksomhetens hittil største prosjekt i landet. MOEs administrerende direktør Christian Listov-Saabye setter prosjektet i perspektiv:

”MOE etablerte seg i Norge for å gjøre det vi har hatt suksess med i Danmark – å levere kompetent og engasjert tverrfaglig rådgivning. At vi har fått nettopp denne sentrale rollen i tett samarbeid med andre dyktige norske ingeniør- og arkitektfirmaer på Livsvitenskapsbygget, viser et MOE som har utviklet seg til et sterkt, nordisk rådgivningskonsern.”

Christian Listov-Saabye påpeker samtidig at MOE også vil kunne benytte seg av erfaring fra tidligere prosjekter i Danmark, som Nyt teknisk fakultet til Syddansk Universitet, Pharma Science Center på Farmaceutisk Fakultet i København og Center for Sustainability ved DTU.

I følge Statsbygg er hovedformålet med Livsvitenskapsbygget å skape en ny, levende og aktiv arena for multi- og tverrfaglig undervisning. De nye bygningene kommer til å inneholde læringssentre, studiearbeidsplasser, auditorier, undervisningslaboratorier og diverse fasiliteter til administrasjonen. Livsvitenskapsbygget vil derfor bli et samlingspunkt for ca. 940 ansatte og 1625 studenter.

Kontaktinformation
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Direktør for MOE Norge Sune Wendelboe, tlf: 90731073, E-mail: swe@moe-as.no

Fakta om MOE
MOE A/S er en av Danmarks største rådgivende ingeniørbedrifter med over 500 ansatte i Norge, København, Aarhus, Aalborg, Fredericia og Vordingborg.

MOE rådgiver innenfor alle ingeniørfag.

For ytterligere informasjon se www.moe.dk/ www.moe-as.no

 

Billede
Illustrationer af Ratio Arkiteker

 

Tilbake til startsiden


Kontakt

 
Sune Wendelbo
Direktør 
+47 9073 1073
swe@moe-as.no